1-به برنامه وفادار باشید: بسیاری از دانش آموزانی که در نیم سال اول کم کاری کرده اند،برای جبران ضعف های خود دست به تغییر برنامه می زنند که کار اشتباهی است.سعی کنید با همان برنامه اول ادامه دهید و ضعف ها را در ایستگاه های جبرانی،برطرف کنید.
2-مهندسی منابع: اگر در درسی مطمئن شدید که منبع شما معتبر و کافی نیست در ابتدای شروع نیمسال دوم منابع مناسب خود را انتخاب کنید و تغییر بدهید و از استفاده از چند منبع به طور همزمان اجتناب کنید.
3-استفاده از دستاوردها: دستاوردهای نیمسال اول در درسهای مختلف را بررسی کنید و از آنها در ادامهی مسیر استفاده کنید.
4-پرهیز از شتابزدگی: در هر بازهی ترازی که هستید از عجله و سرعت بیش از حد در روند مطالعه جلوگیری کنید.
5-سوختگیری کنید: ممکن است برخی داوطلبان کمی انگیزه و انرژی خود را از دست داده باشند. به هدفتان ایمان داشته باشید و مطمئن باشید که شما نتیجهی تلاشتان را خواهید دید. نیمسال دوم را با انرژی مضاعف آغاز کنید و پرقدرت ادامه دهید.
6-از تکنیکها استفاده کنید: اگر پیش از این از تکنیکهای روز آزمون و تکنیکهای مطالعاتی استفاده نمی¬کردید با شروع نیمسال جدید استفاده از آنها را جدی بگیرید و از آنها بیش از پیش استفاده کنید.
7-مدرسه را ترک نکنید: اگر دانشآموز هستید و تحت تأثیر همکلاسیهایتان میخواهید مدرسه را هر چه زودتر به پایان برسانید، اشتباه می¬کنید. برنامهی آزمونها و برنامهی مدرسه یکسان هستند. با قرار گرفتن در فضای کلاس و مدرسه خودتان را در مسیر و همراه با بقیه ارزیابی کنید.
8-رقابت آری، حسادت هرگز: ممکن است با دوست یا دوستانی به صورت هماهنگ درس بخوانید. اگر آنها نمرهی بالاتری از شما کسب کردند به جای حسادت و کپیبرداریِ محض سعی کنید روش مخصوص خودتان را پیدا کنید و پیشرفت خوبی داشته باشید.
9-هدفگذاری را ادامه دهید: هدفگذاری در هر کاری عامل تعیینکننده و انگیزشی بسیار مهمی است. در نیمسال مهم دوم هدفگذاریهای خود را دقیقتر و منسجمتر مشخص کنید.
10- به خدا توکل کنید: درنهایت این را فراموش نکنید که پروردگارتان نظارهگر شماست. به او توکل کنید و از او کمک بخواهید.